MVO verklaring

We proberen bij iedere keus die we maken te kiezen voor de duurzame optie. Om een goede afweging hierin te kunnen maken hebben we voor onszelf een aantal kernpunten op papier gezet. Lees hier wat we belangrijk vinden.

In de race voor certificering Green Key!

Green Key is hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor de gastvrijheidssector. In Nederland is het tevens het grootste duurzaamheidskeurmerk. In mei 2024 volgt de keuring!

We zijn druk met het doorlichten van ons bedrijf op het gebied van duurzaamheid. Ondanks dat we ons altijd al van deze verantwoordelijkheid bewust zijn merken we dat we op veel punten nog kunnen en moeten verbeteren. Zo hebbenw e afgelopen winter acties ondernomen op het gebied van:

  • water- en energiebesparing,
  • duurzame inkoop,
  • wijziging gebruikte schoonmaakmiddelen
  • overgestapt naar duurzaam papier in sanitair
  • hergebruiken materialen
  • uitbreiden mvo activiteiten

De grootste winst zit wat ons betreft nu al in het beter verankeren van duurzaamheid in onze bedrijfsvoering, waardoor we bij alle keuzes die we maken deze toetsen aan deze maatstaaf. 

Groene wimpel boven op blauwe vlag?

We zijn al vele jaren trots op onze Blauwe vlag certificering! In 2024 proberen we daar de groene wimpel aan toe te voegen. En teken van extra inspanning en investering op het gebied van duurzaamheid!

Duurzame waterbouw

We hebben samen met stichting DOEN en hardhoutalternatieven midden in de haven een etalage gemaakt van alternatieven voor "fout-hout". De gebruikte materialen zijn duurzaam en worden hier in de praktijk getest. Hierdoor wordt de weg vrijgemaakt voor het ontwikkelen van nieuwe materialen. Doel: ontbossing tegengaan. 

Lees meer

Blauwe vlag keurmerk

Sinds 2016 hebben wij het Blauwe vlag keurmerk gekregen. Onze haven voldoet daarmee aan de eisen die de stichting stelt op het gebied van duurzaamheid, educatie en veiligheid. En daar zijn wij trots op! 

Lees meer

The Good Roll!

We zijn trots om te kunnen samenwerken met The Good Roll! Zij voorzien ons van duurzaam toiletpapier en zeep!

The GoodRoll
The Good Roll is officieel gecertificeerd is als een B corporatie. Daarmee maken ze deel uit van een exclusieve club van slechts 4000 bedrijven wereldwijd die deze certificering hebben gekregen. De B Corp certificering, waarbij de B "Benefit" betekent, brengt vele voordelen met zich mee. Het betekent dat een bedrijf een positieve impact wil hebben op sociaal en milieuvlak. Dat betekent dat beslissingen worden genomen met de beste bedoelingen op het niveau van de werknemers, de klanten, de leveranciers, de productie, de gemeenschap en het milieu.

Voordeel voor Drijfveer gasten!
Ook jij kunt profiteren van de samenwerking tussen Drijfveer & The GoodRoll. Als je gast bij ons bent ontvang je een kortingscode waarmee je met korting ook producten bij hen kunt bestellen. Interesse? Informeer bij ons in de receptie en kijk snel welke mooie en vooral duurzame producten ze voor jou hebben!

Drijfveer doneert

We doneren ieder jaar aan verschillende goede doelen. Benieuwd waar we nu meer bezig zijn? Lees dan snel meer! 

Lees meer

Steun lokale doelen

Ieder jaar steunen we verschillende sportclubs, lokale initiatieven en verenigingen. Ook zijn er twee gratis ligplaatsen beschikbaar voor lokale roeiverenigingen.

Fairtrade en Biologisch

We proberen op ons haventerras zo veel mogelijk fairtrade en biologische producten te gebruiken. Eerlijk en heerlijk!        

Terras De Koken

In het nieuws

In 2015 had De Drijfveer de grootste bijdrage aan schoon zwemwater!

Terras De Koken

Oxfam Novib: ondernemers voor ondernemers

Wij hebben als haven jaren in het project "Ondernemers voor ondernemers" van Oxfam Novib gezeten. Daarmee waren wij ambassadeurs van het zelfdoen en steunden wij collega-ondernemers in de ontwikkelingslanden. Doel: kickstart geven aan ondernemers met minder kansen. 

Website Oxfam

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen

Aanmelden nieuwsbrief