Een ligplaats plus alle faciliteiten

Een ligplaats in Friesland vinden is niet moeilijk. Van die ligplaats een thuishaven maken, is een uitdaging die wij graag samen met je aan gaan. Onze ligplaatsen hebben een lengte van 6 tot 12 meter. Voor jouw skûtsje of tjalk zijn uiteraard langere plekken beschikbaar. Iedere steiger is voorzien van stroomkasten, watertappunten en veiligheidsvoorzieningen, maar onze haven biedt zóveel meer!

Vaste ligplaats in Friesland

Een vaste ligplaats huur je voor het hele zomerseizoen. Dat betekent dat je van 1 april tot 1 november onze gast bent en over een vast plekje voor jouw zeilboot, sloep of motorboot beschikt. En wil je jouw boot gedurende de wintermaanden in het water laten liggen? Dat kan! Jouw bezit is bij ons in veilige handen en in combinatie met een seizoensplaats is het nog gratis ook!

Heb je interesse in een ligplaats? Neem dan contact met ons op. 

Tarieven 2024

Bekijk hieronder onze tarieven voor de vaste ligplaatsen in de haven.

 • Tot 6 meter: 575,-
 • Tot 7 meter: 725,-
 • Tot 8 meter: 925,-
 • Tot 9 meter: 1150,-
 • Tot 10 meter: 1400,- 
 • Tot 11 meter: 1595,-
 • Tot 12 meter: 1775,-
 • Tot 13 meter: 1945,-
 • Tot 14 meter: 2100,-
 • Tot 15 meter: 2275,-

De tarieven zijn inclusief:

 • Normaal stroomgebruik
 • Belastingen
 • Parkeerplaats
 • Gebruik sanitair
 • Milieuheffingen

Voor elektrisch varende schepen wordt een stroomtoeslag per seizoen gerekend. 

Tijdelijke ligplaats voor passanten

Ben je op doorreis in Friesland of heb je gewoon zin in een weekendje Akkrum? We bieden niet alleen vaste ligplaatsen aan; voor een nachtje, weekendje of zomervakantie ben je ook van harte welkom. In Akkrum en omgeving is genoeg te beleven en het Sneekermeer ligt vlakbij. Kom gewoon langs of reserveer nu alvast een plekje.

Voordelen voor vaste gasten!

Huur je een vaste ligplaats bij ons? Dan geniet je niet alleen van de gezelligheid op de haven en onze centrale ligging in Friesland, maar je profiteert ook van andere voordelen. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op bij ons bestelde elektronica. Verder organiseren wij jaarlijks gezellige evenementen voor bezoekers met een vaste ligplaats, waarvoor je van harte bent uitgenodigd. En als klap op de vuurpijl ontvang je de unieke Drijfveer & Tusken de Marren havenvlag!

Gratis vaarroutekaarten

Wist dat je vanuit jouw ligplaats binnen een half uur zowel op het Sneekermeer als op het Pikmeer bent? De twee grootste meren van Friesland bieden zeilpret voor zowel beginners als geoefende zeilers. Watersportdorp Akkrum vormt de perfecte uitvalsbasis voor een zeiltrip of vaartocht. We informeren je graag over mooie tochten die je vanaf jouw ligplaats in onze jachthaven kunt maken. Bij de receptie hebben we vaarroutekaarten voor je klaarliggen, die je gratis mag lenen. We hebben ze ook als download voor je klaargezet!

Wat je moet weten over Akkrum

Reserveer je een ligplaats in Friesland dan kun je niet om Akkrum heen; een echt watersportdorp met voldoende vertier. De centrale ligging aan de snelweg is een grote pré. En met de trein ben je binnen een kwartier in Leeuwarden of Heerenveen, waar vandaan Zwolle nog maar een half uurtje reizen is. In Akkrum vind je alle faciliteiten die je nodig hebt, zoals een supermarkt, gezellige kroegjes, verrassende winkeltjes en restaurants voor elke smaak.         

Voorwaarden en kleine lettertjes

Wij zijn een door de Hiswa erkende jachthaven met een blauwe vlag keurmerk. Dat betekent dat op al onze producten en diensten de door de Hiswa opgestelde regels en voorwaarden van toepassing zijn. Dat biedt jouw als gast met een ligplaats én onszelf zekerheid en vertrouwen. Download hieronder de regels en voorwaarden om ze in alle rust even door te lezen of loop gewoon even langs bij de receptie. We vertellen je er graag meer over en het is bovendien een stuk gezelliger!

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen

Aanmelden nieuwsbrief