Welke zeilinstructie is standaard inbegrepen bij onze bootverhuur?

Zeilles op een tirion of valk in Friesland

Iedereen die bij ons een boot huurt krijgt een uitgebreide uitleg. Voordat je het water op gaat leggen we jou de basis weer uit middels theorie en praktijk instructie. Op verzoek kunnen we deze instructie uitbreiden naar een volledig dag of weekprogramma. Op maat gemaakt.

Hoe ziet een lesdag er uit?

Om 09:30 beginnen we met een kop koffie op ons haventerras om kennis te maken. We bespreken je ervaring en bepalen je zeildoel. Om 10 uur gaan de trossen los en varen we de Friese meren op. De lunchpauze kan op een terrasje of aan boord. Aan boord kun je zelf voor eten zorgen of kiezen voor een lekkere picknickmand van ons havenrestaurant de Koken. We proberen rond 16:30 weer terug te zijn in de haven.

Instructie op maat

Waar we tijdens deze zeilles in Friesland op focussen hangt helemaal af van wat jij graag (beter) wilt leren. Bij een beginnersles komen alle aspecten van het zeilen kort aan bod. Maar heb je een specifiek leerdoel zoals bijvoorbeeld aanleggen of in een box varen, dan kun je dat eindeloos oefenen en zul je met de tips en trucs van de instructeur een stuk zelfverzekerder zijn na deze lesdag. Zeilen kun je natuurlijk niet in één dag leren. Je kunt in overleg met de instructeur een meerdaags plan opstellen om zo je zeildoel te bereiken. Voor elke vervolgles geldt een korting van 10% op de dagprijs.

 • Zeilles op een polyvalk

  Als je nog nooit hebt gezeild of een opfriscursus wilt hebben, dan is de polyvalk de ideale lesboot. Niet voor niks wordt deze boot overal in Nederland gebruikt door zeilscholen. De boot reageert snel op wat de bemanning doet waardoor je snel de juiste reacties leert.

  • Aantal personen: 1-3
  • Prijs: 225 euro
  • Prijs is inclusief boot, privé instructeur, benzine en zwemvesten
 • Zeilles op een kajuit-zeilboot

  Al iets meer ervaring en klaar voor de stap naar een kajuit-zeilboot? Of wil je gewoon iets meer luxe en zonder ervaring op een kajuit-zeilboot beginnen? Ook dat kan. Afhankelijk van de beschikbaarheid en jouw voorkeur kiezen we een boot uit de vloot van de Drijfveer.

  • Aantal personen: 1-3
  • Prijs: 335 euro
  • Prijs is inclusief boot, privé instructeur, benzine/diesel en zwemvesten
 • Les op eigen boot

  Heb je zelf een zeilboot en wil je je zelfverzekerder voelen tijdens het schipperen? Zorgt het binnenvaren van een haven met smalle doorgangen bijvoorbeeld elke keer voor stress aan boord? Of word je meteen zenuwachtig als er meer dan windkracht 4 voorspeld wordt? De instructeur komt graag bij je aan boord om er voor te zorgen dat je weer vol vertrouwen het water op gaat en meer plezier aan het zeilen gaat beleven. Ligt je boot niet in Akkrum? Geen probleem, naast onze zeilles in Friesland kan ook in de rest van het land op locatie les gegeven worden. Reiskosten in overleg.

  • Prijs eigen kajuitzeilboot: 185 euro
  • Prijs eigen open zeilboot: 135 euro
 • Goed om te weten
  • Alle prijzen zijn exclusief lunch. Je kunt kiezen voor een picknickmand van de Koken, een lunch bij een terrasje of voor bijvoorbeeld zelfgemaakte broodjes voor onderweg.
  • Het weer in Nederland is vaak wisselvallig. Op het open water is de gevoelstemperatuur ook lager dan in een beschutte haven. Zorg je zelf voor warme en waterdichte zeilkleding? Wij verhuren ook zeilpakken bij de Drijfveer. De prijs hiervan is niet inbegrepen.
  • De Drijfveer is geen CWO gecertificeerde zeilschool en je kunt bij ons dus geen zeildiploma’s halen. De CWO lesboeken zijn wel aanwezig en de lessen zijn van hetzelfde niveau.
  • Veiligheid staat voorop. Waait het te hard of zijn er grote onweersbuien? Dan zorgt de instructeur dat er geen onnodig risico genomen wordt. In overleg kunnen we dan overgaan op een theorieles. Als het de hele dag onverantwoord is om het water op te gaan, dan kunnen we de les verplaatsen naar een andere dag.
  • 10% korting op de dagprijs voor elke vervolgles.
  • De beschikbaarheid voor zeilles in Friesland in het hoogseizoen is beperkt. Neem gerust contact op als je vragen hebt, alvast advies wilt van de instructeur of om één of meerdere lesdagen in te plannen.

Reserveer jouw zeilles nu!

Interesse in een zeilles? Neem dan per mail of telefonisch contact met ons op. Wil je jouw voorkeursdata aangeven en op welke boot je les wilt krijgen? We nemen dan snel contact met jou op. Tot dan!

Daarom een boot huren bij De Drijfveer

Perfect gelegen jachthaven

Sfeervolle jachthaven in hartje Friesland. Met alle faciliteiten en winterstalling.

Bootverhuur op toplocatie

Bootverhuur midden in Friesland. Top kwaliteit sloepen en zeilboten op een super locatie. Je vaart zo de meren op en naar de mooiste dorpen in Friesland.

Camping aan het water

Kom overnachten met caravan, camper of tent en geniet van alles wat Friesland zo uniek maakt

Haventerras De Koken

De plek om onder het genot van allerlei lekkers te genieten van water, bootjes en de mooiste zonsondergangen

Blauwe vlag en Green Key!

We zijn trots deze keurmerken te mogen dragen! Ze staan voor veilig, maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. 

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen

Aanmelden nieuwsbrief