Valk huren in Friesland

Kom bij ons een valk huren in Akkrum en ervaar het échte zeilen in Friesland! De valk is een open zeilboot gemaakt van polyester en staat bekend om de uitstekende zeileigenschappen. Stabiel, spartaans, puur en robuust. Onze valken beschikken standaard over een zeer complete zeilinventaris, inclusief motor, vaarboom, peddel, rolfok, zwemvesten en een waterkaart. Ze zijn gemakkelijk te tuigen en te zeilen en hebben een zelflozende kuip. De mast is snel te strijken, zodat bruggen geen belemmering vormen. Huur samen met je polyvalk een brede dektent om een overnachting aan boord extra comfortabel en knus te maken.

Een valk direct online boeken

We hebben een groot aantal polyvalken voor je klaarliggen in Akkrum en dat is wel nodig ook. Er zijn veel zeilers die een valk huren in Friesland. Ideaal voor een dag of weekend, maar ook in de zomervakantie is een polyvalk dé boot bij uitstek. Met een valk huur je een namelijk een zeilboot en overnachtingsplek in één! Vis daarom niet achter het niet; een valk huren in Friesland plan je ruim van te voren. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Extra uitleg nodig?

Nog niet helemaal vertrouwd in een valk? Of huren jij en jouw vrienden voor het eerst een valk in Friesland? Geen probleem! Je kunt bij de boeking aangeven dat je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om extra uitleg te krijgen voordat je uit de haven vertrekt. Zonder extra kosten uiteraard. Heb je nog nooit gezeild maar wilt je toch een valk huren in Akkrum? Neem dan contact met ons op over het volgen van een zeilles. Echt, iedereen kan leren zeilen in een valk!

Meer over de polyvalk

 • Wat kost het om een valk te huren?

  Hieronder ter indicatie de vanaf prijzen voor het huren van een valk met motor. De exacte prijzen vind je in de boekingsmodule. Benzine ook inbegrepen!

  Tarieven valk inclusief motor en benzine  
  Dag Vanaf 80
  Weekend Vanaf 140
  Midweek Vanaf 185
  Week Vanaf 275
  Overige huurperiodes ook boekbaar! Zie boekingsmodule

  Extra te huren:

  Extra's 1 Dag 2 Dagen 3 Dagen 4 Dagen 5 Dagen Week
  Dektent 10 15 20 20 25 25
  • Geen boekingskosten
  • Gebruik van zwemvesten is gratis
  • Geen extra kosten voor de standaard zeilinventaris
  • Gratis benzine. Parkeerplaats, wifi en ligplaats in onze haven gedurende huurperiode
  • Gratis gebruik van toiletten en douches
  • Borg valken: € 150,00
 • Over de polyvalk

  De valk is een middelgrote open zeilboot. Oorspronkelijk werd de valk gebouwd als tweemans wedstrijdzeilboot en van hout in knikspant gemaakt, met vaste kiel. Tegenwoordig beschikken we bij Drijfveer over de polyester uitvoering, ook wel polyvalk genoemd. De polyvalk is praktisch onzinkbaar. Er passen 4 personen in, die er ook in kunnen slapen. Dat gebeurt dan wel onder de heldere sterrenhemel of onder een tent of dekzeil. Een voordeel bij recreatief zeilen is ook dat er niet veel opspattend water in de kuip komt en dat de mast eenvoudig te strijken is. Door de geringe diepgang (ong. 85 cm) is de polyvalk zeer geschikt voor binnenwater. De lage boeg maakt de valk niet geschikt voor het IJsselmeer of Noordzee.

 • Bereikbaarheid en ligging

  Kom je bij ons een valk huren in Friesland? Dan start je vanuit Akkrum, ideaal gelegen in het Friese merengebied. Onze jachthaven ligt direct aan de snelweg A32 en het treinstation is op loopafstand. Eenmaal op de haven vaar je zo de Friese Meren op. Plan jouw reis op ns.nl of google maps.

 • Volop vaarroutes mogelijk door de centrale ligging

  Het huren van een valk begint in het watersportdorp Akkrum. Akkrum is centraal gelegen in Friesland waardoor er volop keus in routes is. De ligging tussen Heerenveen en Leeuwarden biedt niet alleen op het water alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf: een supermarkt op loopafstand, het hele jaar door unieke evenementen, trendy woonwinkels, restaurants, gezellige kroegjes en een directe treinverbinding naar de rest van het land. Bij het huren van een valk en een bezoek aan onze haven mag je het dorp Akkrum zeker niet vergeten. Bekijk nu de unieke vaarroutes vanuit Akkrum!

 • Altijd het beste materiaal voor veiligheid en gebruiksgemak

  Kwaliteit
  Wij streven naar een hoge kwaliteit van onze verhuurvloot. Dit betekent dat wij uitgebreid en met grote regelmaat controles en onderhoud uitvoeren. Wij investeren in het vervangen van zeilen, motoren en accessoires. Hierdoor beperken wij storingen en schades tot een minimum.

  Leveranciers
  Wij kiezen voor afname van bekende en betrouwbare leveranciers. Zo varen wij met Suzuki motoren die geleverd zijn door onze huisdealer en worden onze zeilen door een vaste zeilmaker gemaakt. Op die manier hebben wij goede controle op de kwaliteit.

  Onderweg toch problemen?
  Dan kunt u ons altijd bellen. Wij zorgen er dan voor dat het probleem snel verholpen wordt zodat u uw tocht snel kunt hervatten.

  • Een ervaren team met brede kennis dat haar kwaliteit heeft bewezen sind 1986
  • Vele faciliteiten en mogelijkheden op ons haventerrein aanwezig
  • Wij volgen de regels en procedures die door onze branchevereniging HISWA opgesteld zijn.
  • Van ons kan verwacht worden dat het materieel in goede staat is en volgens de eisen gekeurd word

Daarom een boot huren bij De Drijfveer

Perfect gelegen jachthaven

Sfeervolle jachthaven in hartje Friesland. Met alle faciliteiten en winterstalling.

Bootverhuur op toplocatie

Bootverhuur midden in Friesland. Top kwaliteit sloepen en zeilboten op een super locatie. Je vaart zo de meren op en naar de mooiste dorpen in Friesland.

Camping aan het water

Kom overnachten met caravan, camper of tent en geniet van alles wat Friesland zo uniek maakt

Haventerras De Koken

De plek om onder het genot van allerlei lekkers te genieten van water, bootjes en de mooiste zonsondergangen

Blauwe vlag en Green Key!

We zijn trots deze keurmerken te mogen dragen! Ze staan voor veilig, maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. 

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen

Aanmelden nieuwsbrief