Jelmer & Maartje

Eigenaren

Wij zijn samen eigenaar van Drijfveer & De Koken. Jelmer: na de zeevaartschool op Terschelling, International Business in Shanghai en mooie backpack reizen rond de wereld heb ik mijn thuis op de haven gevonden. Maartje: voor de liefde vanuit Utrecht naar Friesland verhuisd. Ik vond al snel heel leuk werk in het onderwijs, maar het idee van een eigen haventerras bleef kriebelen. Resultaat: in mei 2014 opende De Koken voor het eerst haar deuren… We hopen van harte dat jullie je welkom bij ons voelen. Samen met onze kinderen Liene, Rinse en Sebe wonen wij op de haven en genieten wij van de Friese Meren!

Jan

Vaste kracht

Oud eigenaar van Drijfveer & Tusken de Marren. In 1986 ben ik begonnen met het verhuren van boten uitgegroeid tot een breed watersportbedrijf. Mijn passie voor zeilen en watersport maakt dat ik iedere dag weer plezier in mijn werk heb. Samen met Wynske en onze twee kinderen woon ik op de haven.

Bernard

Vaste kracht

Sinds 2016 verantwoordelijk voor de bootverhuur en bijbehorende vaarinstructie. Ik zet me in voor een hoge kwaliteit van de vloot en voor alleen maar tevreden gasten. Als echte watersporter is deze baan me op het lijf geschreven. In mijn vrije tijd ga ik graag varen of kamperen met Ietje en Rosanna. Ik zie u graag op de haven!

Sharon

Vaste kracht

Vanaf Februari 2021 werkzaam bij de Drijfveer. Gastvrijheid stroomt door Sharon haar bloed. 
Wanneer het even kan is ze op of rondom het water te vinden. 
Bij haar perfecte weekend weg mag een overnachting aan een eiland in de buurt niet ontbreken. 

Annechien

Vaste kracht

Begin januari 2018 kwam er een mooie uitdaging op mijn pad en ben ik begonnen als administratief medewerker bij dit sfeervolle bedrijf in Akkrum. De variatie aan werkzaamheden vind ik leuk en leerzaam. Het met elkaar er iets moois van maken spreekt mij erg aan. Met mijn kinderen Tim en Susan en mijn vriend Marco ben ik graag buiten en genieten we van het leven.

Redmer

Vaste kracht

Sinds 2022 deel van het Drijfveer team! Met een bak aan ervaring in de watersport en bootverhuur in Friesland is het geen verrassing waar hij zich binnen ons team mee bezig zal houden. Redmer zorgt er voor dat het voor de huurders aan niks zal ontbreken! Hij stuurt je op pad met de beste tips en mooiste vaarroutes. Zelf gaat hij het liefst zeilen. In zijn vrije tijd is hij bezig met het opknappen van boten. Komende winter is hij zelfs van plan om een eigen boot te gaan bouwen! Wil je hier meer over weten? Vraag het hem wanneer je hem bij Drijfveer tegen het lijf loopt. 

Diverse zeilinstructeurs

Voor de zeillessen maken wij gebruik van een breed netwerk aan zeilinstructeurs. Voorkeur? Geef het aan ons door!

Sil

Vakantiekracht

Sinds 2019 ‘s zomers bij de Drijfveer aan het werk te vinden. Sil is een enthousiaste medewerker die zelf ook graag op het water te vinden is!

Jildou

Vakantiekracht "De Koken"

Hi! Mijn naam is Jildou, 19 jaar oud en ik studeer pedagogiek aan NHL Stenden in Leeuwarden. Inmiddels werk ik al een aantal jaar bij De Koken, begonnen als afwasser en ondertussen ren ik rond op het terras en achter de bar. Het allerleukste aan het werken bij De Koken vind ik het contact met de gasten, de omgeving en de gezellige collega’s :) Ik kijk ernaar uit om alle gasten deze zomer weer met een brede glimlach te mogen ontvangen!

Mare

Vakantiekracht bij de koken

Heyy! Ik ben Mare,16 jaar en dit wordt mijn 2e seizoen bij deze geweldige zaak. Ik werk met veel plezier bij de koken omdat de sfeer top is en de mensen ook!! Hopelijk zie ik je deze zomer op het terras!!

Jelka

Vakantiekracht bij de koken

Hoii 
Mijn naam is Jelka, 16 jaar en kom uit Akkrum. 
Druk bezig zijn en mensen helpen vind ik geweldig, helemaal in een team.
Ik welk al een jaar in de horeca, dit jaar is mijn eerste zomer bij de koken in Akkrum.
Ik heb er zin in!

Nine

Vakantiekracht bij de koken

Ik ben werkzaam bij De Koken en ik doe dit met heel veel plezier. Ik volg de opleiding International hospitality studies, waardoor dit werk helemaal in mijn straatje past. Ik ben vooral te vinden achter de bar en ik vind dit ook het leukste om te doen! De locatie zelf is elke dag weer een cadeautje om te werken, maar de mensen die het aantrekt zijn nog leuker! Dit zorgt dat het werken bij De Koken niet meer als werken voelt.

Sofie

Vakantiekracht bij de koken

Ik ben nu bezig met Havo 5 en zit dus in mijn examen jaar, maar ik ga vanaf dit jaar ook werken bij de koken. Ik ging hier de laatste jaren bijna elk weekend heen en kan niet wachten er zelf te werken. De sfeer is daar altijd super goed en het is altijd erg gezellig.

Robert

Vakantiekracht bij de koken

Ik ben Robert Dales, jullie kunnen me deze zomer vinden achter de bar en in de bediening. 
Graag zorg ik ervoor dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft.
Natuurlijk drink ik ook graag een biertje mee op het terras. Voor mijn opleiding gastheerschap probeer ik graag verschillende gerechten en drankjes uit. 
Dus kom gerust met tips!

Denis

Vakantiekracht bij de koken

Hallo, Ik ben Denis Bosma en ik ben geboren in Colombia. Toen ik 3 jaar was, ben ik bij mijn ouders in Nederland gekomen.
Ik zit op de BHS in Gorredijk in het 3e jaar.
Mijn hobby’s zijn voetballen, gamen, chillen met vrienden, naar de bios gaan, lezen en ik ben heel erg geïnteresseerd in de oorlog.

Edwin

Vakantiekracht "De Koken"

Edwin wordt heel blij van leuke dingen: lekker weer, dansen op een festival en (natuuuurlijk) ook van De Koken! Deze vrolijkerd, die volgens eigen zeggen altijd jong zal blijven, doet sinds afgelopen jaar met veel plezier de deeltijdstudie leraar Nederlands. Zorg dus dat je op je taalgebruik let, want Edwin is onverbiddelijk streng! Gelukkig is hij dat ook als het gaat om de kwaliteit voor onze gasten, want deze zomer zal hij de keuken versterken. 

Anniek

Vakantiekracht "De Koken"

Heey heey ik ben Anniek!:)

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen

Aanmelden nieuwsbrief