Jelmer & Maartje

Eigenaren

Wij zijn samen eigenaar van Drijfveer & De Koken. Jelmer: ik ben geboren en getogen in Akkrum. En heb na vele omzwervingen via de zeevaartschool op Terschelling, International Business in Shanghai en mooie backpack reizen rond de wereld, mijn thuis op de haven gevonden. Maartje: het was liefde op het eerste gezicht met Jelmer toen ik een valk huurde bij Drijfveer. Inmiddels wonen we hier al 10 jaar maar voelt het nog steeds als een voorrecht om op deze 'vakantieplek' te mogen leven en werken. Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker maar het idee van een eigen haventerras bleef kriebelen. In mei 2014 opende De Koken voor het eerst haar deuren is ons terras langzaam uitgegroeid tot de fijne plek die het nu is. We hopen van harte dat jullie je welkom bij ons voelen. Samen met onze kinderen Liene, Rinse en Sebe wonen wij op de haven en genieten wij van de Friese Meren!

Jan

Vaste kracht

Oud eigenaar van Drijfveer & Tusken de Marren. In 1986 ben ik begonnen met het verhuren van boten en dat is uitgegroeid tot een breed watersportbedrijf. Mijn passie voor zeilen en watersport maakt dat ik iedere dag weer plezier in mijn werk heb. Samen met Wynske woon ik op de haven. Onze 2 kinderen zijn hier opgegroeid en hoewel ze inmiddels zijn uitgevlogen, stappen ze graag aan boord voor een mooie zeiltocht. 

Bernard

Vaste kracht

Sinds 2016 verantwoordelijk voor de bootverhuur en bijbehorende vaarinstructie. Ik zet me in voor een hoge kwaliteit van de vloot en voor alleen maar tevreden gasten. Als echte watersporter is deze baan me op het lijf geschreven. In mijn vrije tijd ga ik graag varen of kamperen met Ietje en Rosanna. Ik zie u graag op de haven!

Sietske

Vaste kracht

'Fryslân-Fan' in hart en nieren! Als moeder van een zoontje van 5 en een tweeling van 3 die samen met haar man tussen de bedrijven door haar eigen huis bouwt, weet ze heel goed wat multitasken is. Daarnaast is ze een zelfverklaard Fryslân-fan die na een vakantie in Limburg eigenlijk vooral blij is dat ze onze mooie provincie weer komt binnenrijden. Haar liefde voor Friesland draagt ze graag aan je over. Ze kan niet wachten jullie komend seizoen te ontmoeten. 

Annechien

Vaste kracht

Begin januari 2018 kwam er een mooie uitdaging op mijn pad en ben ik begonnen als administratief medewerker bij dit sfeervolle bedrijf in Akkrum. De variatie aan werkzaamheden vind ik leuk en leerzaam. Het met elkaar er iets moois van maken spreekt mij erg aan. Met mijn kinderen Tim en Susan en mijn vriend Marco ben ik graag buiten en genieten we van het leven.

Redmer

Vaste kracht

Sinds 2022 deel van het Drijfveer team! Met een bak aan ervaring in de watersport en bootverhuur in Friesland is het geen verrassing waar hij zich binnen ons team mee bezig zal houden. Redmer zorgt er voor dat het voor de huurders aan niks zal ontbreken! Hij stuurt je op pad met de beste tips en mooiste vaarroutes. Zelf gaat hij het liefst zeilen. In zijn vrije tijd is hij bezig met het opknappen van boten. Komende winter is hij zelfs van plan om een eigen boot te gaan bouwen! Wil je hier meer over weten? Vraag het hem wanneer je hem bij Drijfveer tegen het lijf loopt. 

Diverse zeilinstructeurs

Voor de zeillessen maken wij gebruik van een breed netwerk aan zeilinstructeurs. Voorkeur? Geef het aan ons door!

Jildou

Vakantiekracht "De Koken"

Hi! Mijn naam is Jildou, 19 jaar oud en ik studeer pedagogiek aan NHL Stenden in Leeuwarden. Inmiddels werk ik al een aantal jaar bij De Koken, begonnen als afwasser en ondertussen ren ik rond op het terras en achter de bar. Het allerleukste aan het werken bij De Koken vind ik het contact met de gasten, de omgeving en de gezellige collega’s :) Ik kijk ernaar uit om alle gasten deze zomer weer met een brede glimlach te mogen ontvangen!

Mare

Vakantiekracht bij de koken

Heyy! Ik ben Mare,16 jaar en dit wordt mijn 2e seizoen bij deze geweldige zaak. Ik werk met veel plezier bij de koken omdat de sfeer top is en de mensen ook!! Hopelijk zie ik je deze zomer op het terras!!

Jelka

Vakantiekracht bij de koken

Hoii 
Mijn naam is Jelka, 16 jaar en kom uit Akkrum. 
Druk bezig zijn en mensen helpen vind ik geweldig, helemaal in een team.
Ik welk al een jaar in de horeca, dit jaar is mijn eerste zomer bij de koken in Akkrum.
Ik heb er zin in!

Nine

Vakantiekracht bij de koken

Ik ben werkzaam bij De Koken en ik doe dit met heel veel plezier. Ik volg de opleiding International hospitality studies, waardoor dit werk helemaal in mijn straatje past. Ik ben vooral te vinden achter de bar en ik vind dit ook het leukste om te doen! De locatie zelf is elke dag weer een cadeautje om te werken, maar de mensen die het aantrekt zijn nog leuker! Dit zorgt dat het werken bij De Koken niet meer als werken voelt.

Sofie

Vakantiekracht bij de koken

Ik ben nu bezig met Havo 5 en zit dus in mijn examen jaar, maar ik ga vanaf dit jaar ook werken bij de koken. Ik ging hier de laatste jaren bijna elk weekend heen en kan niet wachten er zelf te werken. De sfeer is daar altijd super goed en het is altijd erg gezellig.

Edwin

Vakantiekracht "De Koken"

Edwin wordt heel blij van leuke dingen: lekker weer, dansen op een festival en (natuuuurlijk) ook van De Koken! Deze vrolijkerd, die volgens eigen zeggen altijd jong zal blijven, doet sinds afgelopen jaar met veel plezier de deeltijdstudie leraar Nederlands. Zorg dus dat je op je taalgebruik let, want Edwin is onverbiddelijk streng! Gelukkig is hij dat ook als het gaat om de kwaliteit voor onze gasten, want deze zomer zal hij de keuken versterken. 

Anniek

Vakantiekracht "De Koken"

Heey heey ik ben Anniek!:)

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen

Aanmelden nieuwsbrief