Louw neemt afscheid, maar toch niet helemaal...

4 december 2020

Een kwart eeuw! Zo lang werkt Louw al bij de Drijfveer. Eerst als vakantiehulp en na zijn studie bleef hij hangen. Vanaf 2021 is het voorbij, maar toch zullen we Louw nog regelmatig bij Drijfveer aan het werk zien. Wellicht als dj, maar zeker als onderhoudsspecialist.

Allround monteur

Louw begon als vakantiehulp en was na het tekenen van zijn arbeidscontract de derde werknemer op de haven. ‘’Ik heb nooit een sollicitatiebrief geschreven.” Hij heeft de Drijfveer én de werkzaamheden zien veranderen door de jaren heen. ,,Meer boten in de winterstalling, de camping is uitgebreid, De Koken is een aanwinst en er zijn veel meer voorzieningen voor de gasten. Daardoor gaat er ook meer stuk.” En daar komt Louw in beeld, want van het oplossen van probleempjes en verhelpen van storingen leeft hij. En van het bewerken van ijzer en hout trouwens, waarvan de reusachtige vuurkorf voor De Koken, het podium en de picknickbankjes op de haven het bewijs zijn.

Nieuwe uitdaging

Schaven, schuren, bouwen, breken, repareren…én dj-en op feestjes. Louw is van alle markten thuis en werkt zelfs langer dan zijn halve leven bij Drijfveer. Toch vindt hij het na een 25-jarig dienstverband tijd om op eigen benen te staan. ,,Het is een sprong in het diepe, maar ik heb er lang over nagedacht”, vertelt Louw, die op nog geen halve kilometer van de haven woont. ,,Terwijl ik helemaal niet zo van de veranderingen ben.” 

"Maar ze zijn nog lang niet van me af"

Wat hij zal missen? ,,Uiteraard de seizoensfeesten en het contact met de vaste gasten. Sommigen komen hier al langer dan dat ik er rondloop. Maar ook de winterstalling was echt wel mijn dingetje. Dat blijf ik gelukkig ook in de toekomst doen.” Een vertrek, maar geen vaarwel dus. Louw gaat vanaf januari dan wel als zelfstandige door het leven; bij Drijfveer zal hij nog regelmatig te zien zijn. ,,Voor de winterstalling dus en vaste gasten weten me te vinden voor het onderhoud van hun boot. Nee, ze zijn nog hier nog lang niet van me af. De haven was jarenlang mijn tweede thuis en is echt een stukje van mezelf geworden.”

Louw zal bij Drijfveer nog steeds klussen uitvoeren die te maken hebben met winterstalling en reparaties aan schepen. Op deze manier is het afscheid gelukkig niet definitief en kom je hem dus vast en zeker nog tegen op de haven! 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen

Aanmelden nieuwsbrief