Heb ik nou een vaarbewijs nodig?

11 maart 2024

Dit is een vraag die wij vaak gesteld krijgen! En terecht. Je krijgt natuurlijk een prachtige sloep of boot mee om een dag of week mee te gaan varen. Maar hoe zitten die regels nou?

Allereerst maar even de zorgen wegnemen! Je hebt bij al onze sloepen en kajuitzeilboten die je huurt geen vaarbewijs nodig. Van ons krijg je natuurlijk wel even een uitgebreide instructies over de regels en wat wel en niet mag. Zo ga je altijd met een fijn gevoel het water op.

Maar hoe zitten de regels nou in elkaar? Je hebt in Nederland geen vaarbewijs nodig voor een boot als je deze niet sneller dan 20 km/u gaat. Ik kan je verzekeren, dat gaan onze sloepen en kajuitzeilboten niet! Daarnaast heeft het met de lengte van het schip te maken. Je mag een boot tot 15 meter zonder vaarbewijs besturen.

Kort gezegd; alle boten bij ons zijn zo te besturen, natuurlijk wel met een uitleg erbij!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen

Aanmelden nieuwsbrief