Neerslagkans, wat betekent dat eigenlijk?!

29 juni 2023

Heb je dat weer. Sloep gehuurd, zonnebrand gekocht, zwembroek ingepakt en dan staat er 70% neerslagkans voor Friesland! Maar wat betekent dat eigenlijk? En gaat het dan wel ├╝berhaupt wel regenen? Je leest er alles over in deze blog.

We krijgen wel eens telefoontjes en mailtjes met de vraag over het weer. Met name over de neerslagkans die gegeven wordt. Maar wat zegt die neerslagkans nou eigenlijk?  Heb ik dan helemaal geen lekker zonnetje?

Het belangrijkste om te weten met een neerslagkans is dat het helemaal niet hoeft te gaan regenen! De 70% betekent namelijk dat er in 24 uur tijd een kans (van 70%) bestaat dat er neerslag valt op die bewuste plek! Het zegt ook niks over de hoeveelheid regen die er valt, het kan zelfs maar een ieniemienie drupje zijn. En het moet ook maar net op de boot vallen precies op het moment dat jij lekker aan het varen bent.

Zie je dus voortaan een neerslagkans staan, maak je dan niet direct te druk over het zonnetje! Hij komt zeker!

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen

Aanmelden nieuwsbrief