Een sloep huren in Friesland, wat zijn de verschillen?

22 juli 2022

Op je vrije dag of in de vakantie er lekker op uit in een sloep om de Friese wateren te verkennen. De wind door je haren, het geklots van het water tegen de boot. Op en top genieten! Wij als bootverhuurder in Akkrum hebben een ruim assortiment in onze sloepen maar welke past het best bij jou? Wij zetten alle sloepen voor je op een rij, zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken met welke sloep jij het liefst gaat varen in Friesland.

Een sloep met een stuur of helmhout? 

Heb je vaker met een sloep gevaren dan heb je waarschijnlijk wel een voorkeur.  
Wanneer je voor het eerst op pad gaat met een sloep vind je het waarschijnlijk best wel spannend om te gaan varen met een helmstok. Geloof ons: het is eerst even wennen maar daarna wil je niet meer anders. Een aantal voordelen van de helmhout: 

  • Je kunt heel strak en direct sturen  
  • Je ziet direct hoe je roer staat  
  • Er is extra ruimte in de kuip omdat er geen stuur in het midden zit  

Spreek dit jou aan dan heb je bij ons de keuze uit de Rembrandt 650 met helmstok of de Spaanse visserssoep, de Majoni.  
Durf je het toch nog niet aan en speel je liever op safe dan hebben wij een aantal sloepen met stuurwiel die je kunt huren.
Kies dan voor de A-sloep, onze E-tender of de Rembrand 650 met stuurwiel.
 
Zwemmen tijdens de vaartocht met je gehuurde sloep?  
Met veel geluk heb jij een dag uitgekozen om te gaan varen met buiten temperaturen die niet onder de 25 graden uitkomen. In dat geval wil je het liefst een duik neem in het frisse Friese water!  
Je kunt ervoor kiezen om de sloep aan te leggen bij een vaste zwemtrap, zodat je gemakkelijk het water uit kunt komen. Maar wat is er gemakkelijker dan dat er een zwemtrap aan je sloep zit.  

Sinds dit jaar hebben wij twee nieuwe sloepen, mét zwemtrap, aan onze verhuurvloot toegevoegd. Wil jij elk moment van de dag tijdens het varen een duik vanaf je sloep kunnen nemen en daarna ook weer terug in de boot komen, reserveer dan de  E-tenderof de Majoni 31
 
Ruime zitplaatsen tijdens het varen met je vrienden en familie 
Ga je met een aantal mensen een hele dag varen, het is dan wel fijn om een beetje ruimte te hebben. De A-sloep, de Rembrandt 650 met stuurwiel , de Rembrandt 650 met helmhout - en de  E-tender sloep hebben een ruime kuip waar je met 6 tot 8 personen in kunt zitten.  

Gaan er ook kinderen mee? Kies dan voor de Rembrandt 650 met helmhout of de A-sloep. Deze hebben een hoge rand, zo kunnen de kinderen veilig in de sloep kunnen meevaren.  
 
Een sloep gehuurd en het weer is toch minder mooi dan gedacht?
Natuurlijk wil je het allerliefst dat op de dag dat je gaat varen met een open sloep dat het zonnetje schijnt en er niet al te veel wind is. Helaas is dit vaker niet dan wel het geval.  Je kunt net zo’n leuke dag hebben zonder deze elementen! Wij vertellen je waarom:  

  • Friesland is in elk seizoen prachtig.
  • Schuil iets vaker in een leuk watersportdorp! 
  • Het is lekker rustig op het water 

Je kunt er op minder mooie dagen voor kiezen om een deel van de kap omhoog te doen, zodat je uit de regen en wind zit, ontzettend knus! Let je wel op dat je lief bent voor de schipper, deze moet namelijk wel het weer trotseren.  

De sloepen die wij in de verhuur hebben waarbij de kap omhoog kunt doen zijn: de A-sloep, de Rembrandt 650 en de  E-tender 
Je kunt nu vast makkelijker een keuze maken tussen de verschillende sloepen, twijfel je nog steeds? Voel je vrij om langs om ons te bellen of gewoon even langs te wippen. Tot ziens in Akkrum en veel vaar plezier!  
 
Klink hier om één van onze sloepen te huren!  
 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen

Aanmelden nieuwsbrief