‘Zwemmen, zeilen, varen en sinds kort ook suppen’

27 mei 2020

Familie van Houten probeert het hele seizoen de nieuwe tent uit in Akkrum. Een half uurtje rijden, meer is het niet van Harlingen naar Akkrum. En dan neemt de familie van Houten (vader Andries, moeder Maaike en Fedde (10) en Eke (8)) ook nog de binnendoor-weggetjes. ,,Je komt hier in een andere wereld”, vindt Andries. ,,In Harlingen hebben we alleen de Waddenzee en het kanaal, hier kun je alle kanten op.”

Waarom kamperen in Akkrum?


Waarom ze voor de Drijfveer kozen om hun tweedehands De Waard-tent te testen? ,,Omdat je hier alles in de buurt hebt”, zegt Maaike. ,,Via het water kun je alle kanten op.” ,,En omdat ik hier vroeger op de lagere school heb gezeten”, vult Andries nog aan. ,,Ik heb hier in mijn jeugd een paar jaren gewoond, vandaar.” Half april bouwden ze de tent al op. Vrij vroeg voor beginnende kampeerders, geeft Maaike toe. ,,We hebben de eerste weekenden een kacheltje van de buren geleend, zo koud was het!”

Vier diploma's


Zoon Fedde is veel met zijn rubberboot met buitenboordmotor in Akkrum te vinden. Dochter Eke moeilijk kan kiezen tussen de speeltuin op de camping en lekker zwemmen. ,,Ik heb vier diploma’s”, vertelt ze trots, terwijl Maaike net van haar pas gekochte SUP-board afstapt. ,,Poeh, dat moet wennen hoor. Vooral het vinden van de juiste balans valt nog niet mee. Dat had ik een stuk gemakkelijker verwacht.”

Broodjes, ontbijt en zien wat de dag brengt


In het voorseizoen werd al regelmatig een weekeindje in de tent in Akkrum doorgebracht. Deze zomervakantie is het gezin bijna continu op de camping te vinden. ,,’s Ochtends broodjes halen in het dorp, samen ontbijten voor de tent en dan zien we wel wat de dag brengt”, vertelt Maaike, die nog geen tijd heeft gehad om de taarten in De Koken te proeven (‘ik loop er wel eens langs en die zien er heerlijk uit’).

Over kamperen in Akkrum
En over de ligging van de camping: ,,We zitten hier mooi centraal en het dorp is op loopafstand. Akkrum heeft een supermarkt, een Chinees, een pizzeria en een snackbar en als het slecht weer is ben je zo bij het zwembad in Joure. O ja, en straks beginnen het Skûtsjesilen en de Sneekweek weer. Genoeg te beleven dus.”

Zeilen, suppen en varen
,,Maar bootje varen is het leukst”, vindt Fedde. ,,En dat er allemaal schepen langsvaren”, voegt zusje Eke toe, voordat de plannen voor de dag worden besproken. ,,Ik ga straks nog even een stukje zeilen”, besluit Andries met een schuin oog naar zijn zeilboot. ,,Mijn tweede Flying Junior. Een mooi formaat boot, die ik prima alleen kan handelen.” Maaike werpt een blik op haar SUP-board: ,,Dan ga ik zo nog even oefenen.” Voor Fedde en Eke klinkt een ijsje halen in Akkrum als een beter idee.

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen

Aanmelden nieuwsbrief