Werfgebouwd!

Riak 750

U bent hier:

Riak: Einde bemiddeling

Werfgebouwd met een eigenzinnig ontwerp

Deze Riak met krachtige motor en boegschroef is een stoere, zeer ruime knikspantvlet met slaapaccommodatie. De grote en open kuip biedt gemakkelijk zitruimte aan 10 personen. De banken kunnen gebruikt worden voor slaapruimte, met in de punt een ruim tweepersoons bed. Door de deelbare tent is er snel een open kuip van te maken, waardoor u kunt genieten van het varen met een open boot. De Riak is door voorzieningen als een toilet, kookgelegenheid en koelkast van alle gemakken voorzien.

Type: Riak 750 knikspant vlet
Materiaal: staal
Bouwjaar: 2007 / 2008
Werf: Pro Aqua
Bouwnummer: 1
Afmetingen: 7,50 x 3,10 x 0.60 cm.
Motor: Solé diesel, typer Mini 26. 25 PK
Boegschroef: Ja
Besturing: stuurwiel
Kap: over gehele lengte van kuip, neerklapbaar 
Extra's: gasfornuis, koelkast, wasbak, bergruimte, stootwillen, landvasten, zeilhuik, etc

Achtergrond

De Riak is ontstaan uit een oorspronkelijk ontwerp van de Eista werf, bekend van de populaire Doerak en Marak motorjachten. De werf Pro Aqua in Meppel heeft het ontwerp van de Riak overgenomen. Met de bouw van dit schip is er weer een bijzondere boot op het water gekomen, met een knipoog naar de roemruchte geschiedenis van de Doerak.

Test door Boten.nl

Lees in onderstaande PDF een uitgebreide test van het blad Boten.

Diepgang en doorvaarthoogte

Door de geringe diepgang en doorvaarthoogte heeft deze vlet een zeer groot vaargebied. De kap is eenvoudig neer te leggen, waardoor de Riak onder de meeste bruggen door vaart.

Casco

Knikspant van 4 mm scheepsbouwstaal. Rvs railingwerk met 4 bolders. Een trap naar het voordek en een praktisch zwemplateau. Professionele verfsystemen. Waterverplaatsing van ca. 3500 kg. Alle bouw- en taxatiegegevens aanwezig.

Motor en aandrijving

Solé diesel, type mini 26 (basis Mitsubishi) 25 PK. Watergesmeerde schroefas met bronzen schroef. Watergekoeld uitlaatsysteem met waterlock en beluchter. Elektrische Bilgepomp en hydraulische stuurpomp.

Tanks en elektrische installatie

RVS brandstoftank van 70 liter met peilglas. Kunststof watertank van 100 liter met peilglas. Vuilwatertank in chemisch toilet. 120 Ah Accu, waterpomp, elektrisch chemisch toilet.

Interieur

Mahoniehouten betimmering met schitterende afwerking. Aanrecht met spoelbak en koudwaterkraan. Tweepits spiritus kooktoestel, met daaronder een ingebouwde koelkast. Elektrisch chemisch toilet. De Riak is voorzien van veel bergruimte in de kasten en onder de banken. Verlichting in kajuit en kuip.

Overige uitrusting

Kabelaring, kussenset, deelbare kuiptent, brandbussers, landvasten en fenders, vlaggenstok en vlag, anker en ankerlijn.

Vraagprijs: Einde bemiddeling

Wie zijn wij?

Wat vinden we belangrijk? En wat mag je van ons verwachten? Ontdek meer over onze jachthaven, bootverhuur en camping midden in Friesland. Natuurlijk ben je van harte welkom om persoonlijk met ons kennis te maken in Akkrum. Ontdek de gemoedelijke watersportsfeer in onze haven! Oant gau!

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen.
© 2015 De Drijfveer - Tusken de Marren