Zeiljacht

Albin Vega

U bent hier:

Albin Vega June

De Albin Vega June is een door Per Brohäll ontworpen, met glasvezel versterkt polyester, zeilboot gebouwd door de scheepswerf Albin Marin te Kristinehamn, Zweden. Hiervan zijn van 1966 tot 1979 bijna 3400 Vega's gemaakt. Dit is met nr. 3012 een van de latere/nieuwere. Maten en gewichten: Lengte 8.25 meter (27 voet) Breedte 2,49 meter Diepgang 1,17 meter Gewicht 2300 kg Mastlengte 7,01 meter Doorvaarthoogte 10,70 meter

Specificaties Albin Vega

Onderstaande behoort tot dit zeiljacht

Kenmerken  
Merk:

Albin Vega

Type:

June

Bouwjaar: 1978
Lengte: 8,25 m
Breedte: 2,49 m
Diepgang: 1,17 m
Prijs: € 7.500,-
Rompmateriaal: Polyester
Ligplaats: Akkrum 
Postcode ligplaats: 8491CJ 
Ligplaats Land: Nederland 
   
Doorvaarthoogte: 10,70
Aantal slaapplaatsen: 4
Toilet(ten): 1
Besturing: Helmhout

Omschrijving Albin Vega

In 2013 is de romp in de kajuit en punt van de boot aan de binnenzijde geheel voorzien van vinyl met foam voor isolatie. Tevens zijn de 3 bundeksels vervangen door deksels van Permateek. De Albin Vega is een zeer zeewaardige boot, er wordt over de hele wereld mee gevaren. De S-spant en langkiel zorgen voor goede stabiliteit en de rompvorm draagt bij aan een hoge rompsnelheid en veel ruimte in de kajuit. Met een Vega kun je overal goed varen. De relatief geringe diepgang van 117 cm in combinatie met de doorvaarthoogte van minder dan 11 meter maken het mogelijk ook kleinere meren, plassen of het Wad tot vaargebied te kunnen rekenen. De randmeerbruggen vormen voor deze Vega geen obstakel. Daarbij heeft deze Vega een maststrijk installatie. De Vega is een volwaardige boot waar je ook op groot water / zee prima mee terecht kunt. Veel eigenaren zijn met hun Vega oceanen overgestoken of de wereld rond gezeild. De accommodatie in de Albin Vega is met twee personen heel goed bruikbaar. Wil je met vier mensen aan boord verblijven dan kunnen er twee op de langsbanken in de kajuit te slapen. Het bed in de voorhut heeft een grootste lengte van 1,97 m. en grootste breedte van 1,88 m. Onder het bed bevindt zich naast diverse opbergvakken tevens de hard kunststof schoonwatertank.(± 100 liter). De voorhut in de punt is af te sluiten met een deur evenals de natte ruimte (toilet en wasbak) en kast. Tussen de punt en het hoofdschot van de kajuit bevindt zich de natte cel met de wc, een uitschuifbare wastafel en een grote natgoedkast. De langsbanken in de kajuit zijn respectievelijk 196 en 180 cm. lang en zijn met een breedte van 67 cm. goed als extra slaapplaats te gebruiken. In het midden kan een zwenkbaar tafeltje geplaatst worden die ook in de kuip te gebruiken is. De stahoogte bedraagt 1.77 meter en bij de kombuis 1.87 meter. In de kombuis aan bakboord is een tweepits spiritus kookstel en aan stuurboord een spoelbak. In de kajuit bieden de diverse opbergvakken en kasten een zee aan ruimte.

Techniek, tuigage en interieur

De motor krijgt ieder jaar een servicebeurt en twee keer per seizoen wordt de olie ververst. In 2012 is er een nieuwe startmotor en in 2014 nieuwe dynamo geplaatst. Keerkoppeling Tussen de motor en de schroefas zit een olie gesmeerde keerkoppeling. Hierdoor is het mogelijk ook achteruit te draaien. De olie wordt regelmatig gecontroleerd en jaarlijks ververst. (Standaard werd er een schroef geplaatst die door het wijzigen van de stand van de bladen achterwaartse stuwkracht gaf.) De schroef keert bij zeilen wanneer de motor niet gebruikt wordt in vaanstand. Hek-, bak-, stuur-, dubbel top-, anker en dekverlichting. Electra: 12 volt systeem met startaccu en werkaccu. Door middel van hoofdstroom schakelaar zijn de accu's aan en van elkaar te schakelen. Bij varen en aan de walstroom in de stand aan worden beide accu's geladen. In de stand uit wordt alleen de werkaccu belast en blijft de startaccu op peil. 220 volt walstroomaansluiting aanwezig. Verwarming: Diesel gestookte modulerende hete lucht kachel.

Motor    
Merk: Volvo Penta
Type: MD6A
Brandstof: Diesel
Vermogen: 10 PK

Tuigage
Grootzeil: in goede staat (bindrif)
Rolgenua: in goede staat
Zeilhuik, hoes voor rolfok en buiskap, goede staat

Interieur    
Kooktoestel: Ja, spiritus (2 pitten)

Uitrusting    
Anker:    Ja
Buiskap:    Ja 
Zwemtrap:    Ja

Electra & water    
Spanning: 12 V en walstroom
Accu: Ja, 2 x
Acculader: Ja

Navigatie & electronica    
Navigatieverlichting:    Ja, rondom
Kompas
Dieptemeter
Windmeter
Snelheidsmeter
Kompas
Tankmeter

Veiligheid
Brandblusser
Radarreflector
Bilge/lenspomp

Overig  
Alle toebehoren als stootwillen en lijnen zijn aanwezig.

Vraagprijs: VERKOCHT

Albin Vega te koop

Wie zijn wij?

Wat vinden we belangrijk? En wat mag je van ons verwachten? Ontdek meer over onze jachthaven, bootverhuur en camping midden in Friesland. Natuurlijk ben je van harte welkom om persoonlijk met ons kennis te maken in Akkrum. Ontdek de gemoedelijke watersportsfeer in onze haven! Oant gau!

Blijf op de hoogte en ontvang leuke aanbiedingen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en profiteer van de voordelen.
© 2015 De Drijfveer - Tusken de Marren